Her Elektrik Mühendisinin Cep Telefonunda Olması Gereken 5 Uygulama
Akıllı telefon ve tabletlerimiz sadece gündelik yaşantımızın değil, profesyonel iş hayatımızın da önemli bir parçası haline geldi. Bu yazımızda elektrik mühendislerinin hayatını kolaylaştıracak 5 uygulamayı sizler için araştırdık.
DWG FastView
Özellikle elektrik proje çalışmalarınızda kullanabileceğiniz DWG FastView ile AutoCAD, progeCAD, Bricscad, ZWCAD programlarını 2 ve 3 boyutlu görüntüleyebilirsiniz. Bizim en sevdiğimiz özelliklerinden biri iki parmak arasındaki boşluğu ayarlayarak CAD çizimlerini kolayca yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsiniz. Yine çizim alanına dokunarak 3D modunu 360 derece kapsamlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Çizimlerinizi PDF, BMP, JPG ve PNG olarak dışarı aktarabilir ve çizimlerinizi herkesle paylaşabilirsiniz.
Electrical Engineering
Bu uygulama ile, endüktans/kapasitans, geçici ve kararlı durum, sinüsoidal analiz ve Bode Grafikleri, rezonans gibi elektrik mühendisliğinin temelini oluşturan birçok konu hakkında bilgiler edinip, pratik yapabilirsiniz. Elektrik mühendisliğinin petrol, gaz, petrokimya endüstrileri ve açık deniz endüstrilerine uygulanmasını detaylandıran kapsamlı bir el kitabı da uygulamada mevcut.
ElectroDroid
Direnç renk kodu, indüktör renk kodu, filtreler, gerilim bölücü, amplifikatör, LED direnç hesaplayıcısı bu uygulamayı oldukça pratik hale getiriyor. Ek olarak ElectroDroid, USB, DVI, HDMI, Ethernet, SCART gibi farklı bağlantı noktaları hakkında bilgi vermektedir. Her bir pimin ve hatta renklerin verileri bulunabilir. Uygulama, mikrodenetleyiciler, özdirenç tablosu, pil tipleri vb. farklı elektronik bileşenler için eksiksiz bir veritabanına sahiptir.
Hesaplama Özellikleri
- Direnç renk kodu çözücü
- İndüktör renk kodu çözücü
- Ohm kanunu hesaplayıcı
- Reaktans hesaplayıcı
- Gerilim bölücü
- Seri/ Paralel direnç değeri hesaplayıcı
- Kapasitör şarj hesaplayıcı
- LED direnci hesaplayıcı
- LM317 hesaplayıcı
- Isı Kaybı hesaplayıcı
- Pil ömrü hesaplayıcı
- İndüktör tasarım aracı
- Gerilim düşümü hesaplayıcı
iCircuit
Devre simülasyonu konusunda ilginizi çekecek olan iCircuit birçok devre elamanıyla simülasyon sağlıyor. Akım ve gerilim kaynakları ile devre elamanları ekleyerek birçok simülasyon yapabilirsiniz. Desteklediği devre elamanları ise aşağıdaki gibidir.
- Sinyal üreteçleri, gerilim kaynakları, akım kaynakları ve bağımlı kaynaklar
- Dirençler, Kondansatörler ve İndüktörler
- Manuel SPST / SPDT Anahtarları, Butonlar ve Röleler
- Diyot, BJ Transistör ve MOSFET
- Mikrofonlar, Buzzer, DC Motorlar ve LED’ler
- ADC ve DAC
- Mantık kapıları: AND, OR, NAND, NOR, XOR
- JK ve D flip-flo
Electrical Calculations
Elektrik hesaplarımızı hızlı ve kusursuz bir biçimde yapmak istiyorsanız, bu uygulama tam size göre. Kablo boyutu, gerilim düşümü, akım, gerilim, aktif / görünür / reaktif güç, güç faktörü, direnç, maksimum kablo uzunluğu, İzoleli iletkenlerin / çıplak iletkenlerin / baraların akım taşıma kapasitesi, kablo geçişi, devre kesicinin boyutlandırılması, izin verilen izin kablonun enerjisi (K²S²), çalışma akımı, reaktans, empedans, güç faktörü düzeltmesi, transformatör MV / LV’nin güç faktörü düzeltmesi, farklı gerilimde kapasitör gücü, topraklama sistemi, kısa devre akımı, iletken direnci, kablo sıcaklığının hesaplanması, kablolardaki güç kayıplarını bu uygulama ile hesaplayabilirsiniz.