Proje Tanımı
Arkas Grup Şirketlerinin bir bölümü Orhanlı’daki yeni adresine taşındı. Anadolu Yakası’ndaki yeni adresi için birçok yerli ve yabancı firmanın yatırım yaptığı, özellikle lojistik şirketlerinin cazibe noktası olan bina 6 bin 450 metrekare kapalı alan üzerinde toplamda yedi kat ve iki bloktan oluşuyor. Dışarıdan bakıldığında modern mimari yapısıyla dikkat çeken bina Arkas kimliğini yansıtan, çalışanların konforunu sağlayacak donanımda, sağlam, fonksiyonel, yalın ve modern bir altyapıya sahip. A ve B bloklarında toplam 26, zemin katta ise iki adet seminer odası inşa edilmiş. Bodrum 2. katta da video konferans odası yer alıyor. Sahip olunan bu donanım sayesinde müşteriler veya tedarikçiler ile gerçekleştirilecek görüşmeler için farklı düzenlerde toplantılar yapılabiliyor. Ayrıca çok kapsamlı eğitimlerin verilmesine de bu donanım imkan tanıyor.
BEKLENTİLER
Son derece yüksek bütçelerle tamamlanan Arkas Holding binası teknolojik olarak da üst düzey sistemlere sahip. Elektriksel ve mekanik birçok güvenlik ve koruma cihazlarına sahip binada elektrik arızalarından kaynaklı problemlerin yaşanmaması için hangi tip ekipmanların kullanılacağına dair görüşmeler yapıldı.
Özellikle elektrik arızalarının başında gelen kaçak akım problemleri hem sistemlerin düzgün çalışmamasını hem de enerji kesintisi ile ilgili yaşanacak problemleri tetikleyebiliyor. Bunlarında yanında kaçak akım kaynaklı yangın riskinin önüne geçilmesi için tüm tedbirlerin alınması öngörüldü.
UYGULAMA
Bu beklenmedik elektriksel arızaların önüne geçmek, özellikle kritik yüklerin besleme hatlarında oluşabilecek kaçak akımların meydana getirdiği enerji kesintilerinden etkilenmesini engellemek adına Bender RCMS Kaçak Akım Değerlendirme Cihazları ve bunlara bağlı Bender toroidal akım transformatörleri kullanılmıştır.
Kaçak akımların açma yaptırmadan önce kritik seviyelere ulaştığında tespit edilmesi ve bu kritik seviyelerin uyarı sistemleriyle birlikte ilgili birimlere aktarılmasıyla hızlı müdahale imkânı sağlanmış, böylelikle istenmeyen enerji kesintilerinin önüne geçilmiştir.
SONUÇ
Özellikle kritik yüklerin besleme hatlarının Bender RCMS serisi kaçak akım değerlendirme sistemiyle kontrol edilerek, oluşabilecek tüm elektriksel hataların önceden tespit edilmesi, aynı zamanda hataların hangi hatta olduğunun sistem tarafından otomatik olarak tespiti ve tespit edilen elektriksel hataların ilgili Teknik birimlere aktarılması sağlanmıştır.